perjantai 20. tammikuuta 2012

Spotta ej på golvet

Hepskukkuu! Viikonloppu on täällä, minulla on perjantain kunniaksi viinilasi edessäni* ja valtakunnassa on kaikki hyvin. Jotta voisin kokonaan vapautua viikon rasituksista, minun pitää kuitenkin jakaa pois tyrmistykseni eräästä tapauksesta.

Kävi niin, että eräs teini otti ja sylkäisi, kun nieleminen oli ilmeisesti liian raskasta. No, teinithän syljeksivät, vaikka se tädeistä tyhmää onkin, mutta kun tämä tapahtui sisätiloissa. Minä sydämistyin ja jylisin että MITÄ TUO TUOLLAINEN OIKEIN ON, NYT KYLLÄ MENET JA PYYHIT TUON POIS, ET KAI SINÄ KOTONAKAAN LATTIALLE SYLJE! (Huomaan päivä päivältä selvemmin olevani täti. Juuri tuontyyppiset kommentit ärsyttivät teininä enemmän kuin mikään.) Mitä sanoi hän? "Mitä välii, kaikillahan on täällä kengät jalassa! [- -] "Mitä välii." [- -] "Vittu ei kiinnosta!" (Jäljet tuli kuitenkin lopulta siivottua.)

En tajua. Mistä lähtien on ollut taas normaalia sylkeä lattioille? Pitäisikö sylkykupit ottaa jälleen käyttöön?

*Periaatteessa viini oli tarkoitettu palkinnoksi hyvin sujuneesta siivousiltapäivästä, mutta päätin mopata myöhemmin - esimerkiksi ensi viikolla - ja nautiskella elämästä ensin.

2 kommenttia:

Matilda Aurora kirjoitti...

Oj oj! Mihin tämä maailma on oikein menossa, ei enää mitään häpyä nuorisolla! Kyllä ei silloin noin käyttäydytty kun minä olin nuori!
(Tätiys ei välttämättä ole ikä, se saattaa olla myös mielentila). Eikun vakavasti puhuen, toi oli aika paha, noin törkeää käytöstä en ole (onneksi) vielä nähnyt. Siis räkiminen, ei komentelu :) Ihan oikein, että sanoit kovan sanan. "Mitä välii"-asennetta olisi edustanut se, että olisit sivuuttanut asian paheksuvalla ilmeellä. Olalle taputan, hyvä täti!

neiti talonmies kirjoitti...

Onneksi jotakuta muutakin häkellyttää! Väkisinkin tuli mietittyä, että olenko minä vain niin pihalla, että urputan turhan tähden aivan normaalista käytöksestä - ehkä pitäisi itsekin vain räkäistä asian päälle ja jatkaa matkaa huolettomasti vihellellen...