Valmistamani siman tein ikivanhan suvussamme kulkeneen reseptin mukaan (se löytyy printattuna myös Dansukkerin fariinisokeripussin kyljestä). Koko homma alkoi keskiviikkoiltana, jolloin keitin 4 litraa vettä, heitin joukkoon fariinisokeria ja sokeria (500 g kumpaakin). Laitoin liuoksen ämpäriin, ja lisäsin siihen reilun neljän sitruunan mehut (tykkään sitruunasta) ja 4 litraa kylmää vettä. Litkun kruunasi pieni murunen leivinhiivaa. Keiton jätin muhimaan tiskipöydälle vuorokaudeksi.
Sima kävi ensin vuorokauden ämpärissä huoneenlämmössä. |
Siman pullotusta. |
Lopputuloksena (tässä vaiheessa) oli melkein 8 litraa simaa erikokoisissa pulloissa, jotka mahtuivat kuin mahtuivatkin jääkaapin oveen. Nyt sitten jännätään viikko, miten siman käy (heko heko)!
Minun lapsukaiseni odottamassa jääkaappiin siirtoa. |
Vappuna saammekin sitten nauttia omatekoisesta simasta (tai kiljusta). Sitä ennen toivotan rauhaisaa pääsiäistä kaikille!
2 kommenttia:
Pullotusoperaatiosi toi heti mieleen erään kuolemattoman klassikon: http://www.hs.fi/fingerpori/1135243953038
Muahahaa!
Hyvää tuli. Nam.
Lähetä kommentti