sunnuntai 2. tammikuuta 2011

Wc-kori

Uusi vuosi ja uusi hääkausi on alkanut, ja vuoden ensimmäiset ruuhkaryysijäisetkin (lue: häämessut) pidetään jo parin viikon päästä. Tällaisilla messuilla jo useamman kerran käyneenä pahoin pelkään, ettei siellä tälläkään kertaa oteta tarpeellisella vakavuudella esille kenties tärkeintä hääjuhlien onnistumiseen vaikuttavaa yksittäistä tekijää; nimittäin wc-koria.

Mikä sitten on wc-kori? Se on hääjuhlapaikan wc-tiloihin käsienpesupaikan yhteyteen sijoitettu kori, johon on asetettu asiaankuuluvia tarvikkeita häävieraiden käytettäväksi. Ei siis todellakaan riitä, että morsian, sulhanen, kaasot ja bestmanit muistavat hankkia itselleen varasukkahousut / särkylääkettä / taskumatin hääpäiväksi. Huolellinen hääpari huolehtii myös vieraidensa hyvinvoinnista kaikissa kuviteltavissa olevissa tilanteissa.

Voidaan olettaa, että alkeellisimmissakin huusseissa on häävieraiden käytössä wc-paperia, joten sitä ei wc-koriin tarvitse laittaa. Käsidesinfiointiainetta tai -pyyhkeitä koriin voi kuitenkin lisätä, sillä eihän ole mukavaa jos taudit leviäisivät häissä. Käsirasvaa ja nenäliinoja kuluu myös takuuvarmasti. Vessareissulla saattavat naisvierailta revetä sukkahousut, joten sukkahousupaketit kuuluvat itsestäänselvästi wc-koriin. Lisäksi on hankittava väritöntä kynsilakkaa, jos sukkisten silmänpakoja tapahtuu enemmänkin ja varasukkahousut loppuvat kesken. Vieraiden kampauskin saattaa lässähtää, joten hiuslakkaa ja kampaa tarvitaan aina. Nutturakampauksista tippuu juhlien tuoksinnassa helposti pinnejä, joten niitä ja hakaneuloja on hyvä laittaa wc-koriin. Ompelusettiäkin voidaan tarvita nappien irrotessa. Kynsien lohkeamisen varalta kynsiviilaa saatetaan tarvita, ja meikin korjailuun ovat yksittäispakatut vanupuikot sopivia. Puuteripaperilla saavat vieraat ylimääräisen kiillon nenältään pois.

Jos häät järjestetään kesällä, niin kuumana päivänä saattaa itse kunkin dödö pettää. Siksi suihkutettavaa deodoranttia on varattava wc-koriin (roll-on ei hygieniasyistä sovi yhteiskäyttöön). Laastareita ja rakkolaastareita voidaan laittaa pikkunirhaumiin, ja särkylääkkeellä saadaan kolotus ja närästyslääkkeillä liika hapokkuus pois (ei kuitenkaan lääkkeitä lasten ulottuville!). Yskänpuuskat talttuvat kurkkupastilleilla. Terveyssiteitä ja tamponeja laitetaan tietenkin naisten puolen wc-koriin.

Vastuuntuntoinen hääpari laittaa myös kortsuja sekä miesten että naisten wc-koreihin, sillä olisihan epämiellyttävää jos häiden jälkeen morsiamen opiskelukaveri joutuisi pyytämään hääparilta sulhasen serkun puhelinnumeroa kysyäkseen onko aroilla alueilla ollut punoitusta ja kutinaa viime aikoina... Wc-korin kruunaa morsiamen itseriimittelemä vessaruno. Sen kirjoittamiseen kannattaa käyttää hieman aikaa, niin hääpari antaa itsestään huolitellumman vaikutelman.

Tämä wc-korin esimerkki kertoo meille sen, kuinka pienetkin yksityiskohdat vaikuttavat suuresti häiden onnistumiseen kokonaisuutena. Tulevat hääparit: älkää ylenkatsoko wc-koria, vaan käyttäkää sen valmisteluun aikaa ja energiaa!

Päivän mietelause: "Jos sulle vieras tulee yllättävä hätä, älä tätä wc-koria käyttämättä jätä! Sieltä sukkahousut uudet sä käytät, ja paremmalta juhlissamme taas näytät."

2 kommenttia:

Matilda Aurora kirjoitti...

Tsiisus, mä en tajunnutkaan mitä kaikkea täytyy ottaa huomioon, jos aikoo mennä naimisiin! Taidan siis jättää väliin, kuulostaa liian hankalalta... Mutta laitan kyllä pikkusiskolleni linkin tänne, sille saattaa olla hyötyä tuosta neuvosta. Tai sitten se saa kamalia suorituspaineita :)

kunnankirjuri kirjoitti...

Oi, wc-korihan on vain pisara meressä kun lähdetään häitä suunnittelemaan...! Mutta täältä saa tietysti ne tärkeimmät neuvot ja vinkit häiden järjestelyä varten. :D

Yst. terv. "Varpun hääsuunnittelutoimisto"