keskiviikko 26. tammikuuta 2011

Vaihtoehtodieetti

Oletteko kyllästyneet alkuvuoden joka tuutista tulviviin "Kevyempi uusi elämä" -neuvoihin? Minulla on teille vaihtoehtoinen ruokavalio, jota kutsun vaatimattomalla työnimellä Irjan ihmedieetti. Koko päivän ateriakokonaisuuksien laadinta on vielä hivenen kesken, mutta haluan ehdottomasti jakaa tähänastisen työni tulokset jo luonnosteluvaiheessa.

Näin sujuu päivän alkupuolisko Irjan ihmedieetin tahdissa:

Aamupala (klo 9.30): siemaus kahvia (loput kaadetaan jäähtyneenä mukista pois klo 11)
Lounas 1 (klo 13.00): mukillinen kahvia
Lounas 2 (klo 15): laskiaispulla (ehdottomasti hillolla)
Välipala (klo 15.15): laskiaispulla (ehdottomasti hillolla)

Sen pituinen se, toistaiseksi. Seuraavaksi mediakatsauksen pariin.

Minulla on ongelma. Maria Veitola on minusta jokseenkin ärsyttävä hahmo. En siis ole kokenut minkäänlaista tarvetta seurata hänen vetämäänsä keskusteluohjelmaa. Tänään Maria!* tuo kuitenkin mukanaan ruutuun myös Johanna Tukiaisen Artoineen kaikkineen, joten minun on ehkä pakko katsoa tuo jakso**, mikä ärsyttää jo ennakolta.

EDIT seuraavana iltana: Voitin ennakkoluuloni ja katsoin tuon Maria!-show'n (eli etsin sen kohdan, jossa Johanna ja Arto esiintyivät ja jätin loput parhaani mukaan katsomatta). Täytyy sanoa, että hävetti - ei niinkään vieraiden puolesta, vaan ohjelman tekijäkaartin. Kyllä itse kukin luultavasti välillä ilkeilee toisten kustannuksella vaikuttaakseen itse viisaammalta, mutta ei em. toiminnan yleisyys tee siitä viiltävän älykästä tv-viihdettä. Olen puhunut.

*Jo tuon ohjelman nimikin on huutomerkkeineen ärsyttävä.
** Tämä toki edellyttää, että a) jakso löytyy Nelosen netti-tv:stä b) kyseinen netti-tv ei taas kerran kaada selaintani.

2 kommenttia:

Hiski kirjoitti...

Niinpä niin, tuo tapaus Veitola vei nöyryytys- ja pilkkausjournalismin aivan toisiin sfääreihin. Itsekin telasin itseni tv:n ääreen ja päätin kerrankin katsoa ohjelmaa. En ole aiemmin nähnyt kuin muutamia jaksoja ja jo silloin ihmettelin Veitolan outoa keskustelutyyliä.

Häpesin ja taas kerran häpesin. En normaalisti blogissani kirjoittele suoraan tiettyyn ihmiseen keskittyvää tekstiä, mutta nyt oli pakko ottaa kantaa.

Kaveriporukassa keskustelimme kyseisestä ohjelmasta melkoisesti ja kaikilla tuntui olevan melko sama mielikuva ohjelman käsittämättömästä pilkkajournalismista. Näyttää siltä, että porukkamme ei taida Veitolan ohjelmaa katsella, elleivät huhut kerro sen muuttuneen inhimillisemmäksi.

neiti talonmies kirjoitti...

Hiski: Täsmälleen näin! Onneksi tuon ohjelman voi vaivatta jättää myös katsomatta, ja näin aion jatkossa totisesti toimia, oli vieraana kuka hyvänsä.