torstai 13. syyskuuta 2012

Toiveita elokuvafestivaalien järjestäjille

Kohta on taas rakkautta ilmassa, ja anarkiaa myös. Leffafestarit, siis. Nuoruuteni päivinä kävin niillä hyvinkin ahkerasti, mutta viime vuosina ei ole niin kovasti enää houkutellut. Nyt ajattelin taas vähän yrittää. Pariin asiaan toivoisin kuitenkin parannusta.

Kun aikoinaan suuren maailman (ts. Helsingin - joo, olen kotoisin vieläkin hehkeämmältä paikkakunnalta) elokuvatarjonnasta hullaantuneena katsoin elokuvia oikein urakalla, tuli nähtyä aika paljon kuraakin. Ensin ajattelin, että syy on minussa, kun toinen toistaan kehutummat elokuvat eivät jaksaneet oikein sytyttää. Sittemmin päätin luottaa omaan makuuni ja oivalsin, että vika on festivaalikatalogeissa. Haluan realistisia teosesittelyjä, en ylisanoja! Kyllähän sen nyt ajatteleva ihminen tajuaa, että eivät kaikki elokuvat pienillä suomalaisilla festareilla vain voi olla helmiä sikojen joukossa. Silti jokaista hehkutetaan yhtä ylenpalttisesti, ja seurauksena on pettynyt katsoja. Voi keskinkertainenkin olla kiinnostavaa!

Toinen syy siihen, että olen viime vuosina käynyt ko. festareilla lähinnä katsomassa intialaisia elokuvia (joita ei muuten ole poimittu 25-vuotisjuhlavuoden ohjelmistoon kuin yksi ainoa, ja sekin on piilotettu muiden aasialaisten elokuvien sekaan - pyh!) on se, että lippujen jonottamiseen meni aikanaan maku. Se oli monimutkaista, se! Nyt tuohon on saatu parannusta, kun lippuja voi ostaa myös verkosta - arvostan. Mutta:
  • Kaikkia lippuja ei voikaan ostaa samasta kaupasta, vaan osa OSTA-linkeistä ohjaa festivaalien omaan verkkokauppaan ja osa Finnkinon sivuille. Se on vähän epäkäytännöllistä, ja tulee käyttäjälle yllätyksenä.
  • Kaikkien elokuvien näytösajat on sivuilla erikseen lueteltu ja jokaisen näytöksen vieressä on erillinen OSTA-namikka. Finnkinon teattereissa esitettävien elokuvien kohdalla linkki vie kuitenkin puljun pääsivulle, ei suoraan kyseisen näytöksen lippua ostamaan. Onpa kätevää, etenkin kun Finnkinon sivut ovat ns. syvältä.
Lisäksi pännii se, että en saa tulostettua festarien omasta lippukaupasta hankkimiani lippuja, koska niitä ei lähetetä sähköpostiin erillisenä pdf-liitteenä vaan linkkinä uuteen "pdf-välilehteen" (kyllä on taas termit kohdallaan), joita tulostimeni ei pysty ymmärtämään vaan tulkitsee ne tyhjiksi sivuiksi.

Siinä kaikki tältä erää!

Ei kommentteja: