perjantai 11. helmikuuta 2011

Minä vain kysyn

Houkutteleeko jotakuta erityisesti "Uusi suomalainen Valion Olo™ Ruoansulatusjogurtti", jota kaikkialla ahkerasti mainostetaan? Minulle termi ruoansulatusjogurtti tuo nimittäin mieleen lähinnä mahanesteet - olenko mielleyhtymineni yksin? 

Jos etsii syvempää viisautta ruoansulatusasioissa (ts. menee Wikipediaan katsomaan, mitä siellä aiheesta sanotaan), tuote muuttuu yhä houkuttelevammaksi:
Ihmisen ruoansulatus on järjestelmä, joka muuttaa syödyn ravinnon elimistölle käyttökelpoiseen muotoon. Ensin ravintoa pilkkovat suussa kieli ja hampaat. Sylkirauhaset erittävät mukaan sylkeä. Ruoka jatkaa matkaa nieluun ja ruokatorveen ja edelleen mahaan. Täältä ravinto etenee ohutsuoleen, jossa suurin osa ravinnosta imeytyy ohutsuolen seinämän läpi. Imeytymätön aines kertyy paksusuoleen, jossa vielä osa aineista imeytyy elimistöön. Loppu poistuu lopulta peräaukon kautta ulosteena. lähde
Nam! Tällaista jogurttia minäkin haluan syödä!

Onhan ruoansulatus tietysti luonnollinen asia ja kaikkea, mutta olisiko tuotteen nimeämistä ehkä kuitenkin kannattanut miettiä pikkuriikkisen pidempään..?

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ruotsissa join Loka-vettä. Ihan tavalliselle vissylle maistui nimestä huoimatta.

Anna / Kuvan mukainen kirjoitti...

"No hei se ruuansulatusjugurtti" on varmaan joku huudahtanut aktiviastakin. Eli nimi on mieleenpainuva ainakin. Ja mitä näihin bifilus böfilys maitohappobakteerijuttuihin (joka lienee vaikuttava aineosa ruuansulattuksen kannalta) tulee, niin se että asia on käännetty ihan selkeelle kansankielelle varmaan laajentaa ostajakuntaa siitä 25-45 vuotiaasta naisesta ehkä jopa miehiin. Näin minä näkisin tulevana graafikon retaleena asian, mitä nyt mainonnasta ja brändäämisestä on tullu hitusen luettua ja opiskelutua. :)

neiti talonmies kirjoitti...

Anonyymi: Olen minäkin juonut Lokaa, mutta nimen perusteella se tuntuukin minusta lähinnä sympaattiselta kevätjuomalta - aprillia, syö silliä ja niin edelleen...

Anna Polkutie: Noin periaatteessa ymmärrän kyllä, mitä tuotteen nimellä ajetaan takaa, mutta ensireaktiona tulee silti vatsahappojen maku suuhun... Ehkä mulla on vain jotenkin outo mieli (ja muutenkin olen aina valmis niuhottamaan vähän mainoksesta kuin mainoksesta, neiti talonmies on välillä myös neiti negatiivinen ;)