lauantai 22. lokakuuta 2011

Iloa arkeen aikuisten lelukaupoista*

Kun läksin tänään ulos, olin vähän nyreällä mielellä, ja taivas oli harmaa. Kun tulin takaisin, olin oma positiivinen en-juuri-lainkaan-murhanhimoinen itseni ja aurinko paistoi. Antakaapa, kun kerron, mikä tänään piristi mieltäni!

Ensinnäkin kävin mukavissa paikoissa: kierrätyskeskuksessa, Tarjoustalossa ja Prismassa (vaikka pidänkin enemmän Citymarketeista, koska olen leimautunut joihinkin Pirkka-tuotteisiin). Kaikissa edellä mainituissa paikoissa on jotakin rauhoittavaa (...jos ei nyt lasketa sitä, että kierrätyskeskuksessa oli liikaa ihmisiä, mistä seurasi lievä ahistus, ja kiukuttelin itsekseni, kun Tarjoustalossa ei ollutkaan oikeanlaisia kangasvärejä, ja Prisman ruokaosastokin oli rasittavan ruuhkainen).  Aikuisten ihmisten Tiimarit** ovat ihania! Lasken niiden joukkoon kuuluvaksi myös ainakin Etolan ja Tokmannin ja Säästötalo Robin Hoodin.

Toiseksi sain kierrätyskeskuksesta laajennusta kirjakokoelmiini. On joitakin kirjailijoita, joiden teoksia olen puolivahingossa alkanut ostaa aina, kun halvalla saan, ja tänään löysin halvalla kokonaista kolme kivaa kirjaa. Näitä "keräilykohteitani" yhdistää viihdyttävyys; kaikissa on huumoria, ja joidenkin teosten ns. kirjallinen arvo voi asiaan vihkiytymättömien mielestä olla melko vähäinen. Tänään joka tapauksessa löysin Anni Polvaa, Eeva Tenhusta ja Terry Pratchettia, ja nyt olen iloinen!

Tässä lopussa oli pitkä selostus kirjahyllyni hömppäsuosikeista, mutta taidanpa katkaista tämän tekstin tähän, käyttää copy-pastea ja palata asiaan ihan omassa kirjoituksessaan - haluan säilyttää ainakin teoreettisen mahdollisuuden siihen, että joku jaksaa lukea merkintäni loppuun saakka. Nyt hömppää lukemaan!


* Toivon tuottavani pettymyksen mahdollisimman monelle K18-materiaalia Googlen avulla hakevalle.

** Aikuisten ihmisten Tiimari = paikka, jossa voi ilman todellista ostotarvetta tutkia ja hypistellä kaikenlaista halpaa ja / tai hyödytöntä ja vieläpä väittää itselleen, että tekee jotakin hyödyllistä, koska omituisten muoviesineiden ja Hello Kitty -pyyhekumien seassa on myös paristoja ja pyykkikoreja.

2 kommenttia:

Matilda Aurora kirjoitti...

Clas Ohlson on myös mielenkiintoinen paikka, jossa voi kierrellä ja hypistellä ja tehdä yllättäviä löytöjä. Suosittelen :)

neiti talonmies kirjoitti...

Laitoin ensin Clasunkin listalle, mutta pyyhin sen sitten kuitenkin pois, koska olen edelleen vähän katkera: ostin sieltä paperisilppurin, joka meni rikki luvattoman helposti ja on nyt ongelmajätettä nurkissani. Nyyh.

Toisaalta olen kyllä hankkinut Clasulta kaikenlaista muuta hienoa ja edelleen toimivaa (kuumaliimapistooli, Dymo, työkaluja, säilytyslokerikkoja...), joten ehkä mun pitäisi luopua katkeruudestani ja mennä esimerkiksi ostamaan uusi silppuri ;)