maanantai 11. lokakuuta 2010

Varpun vispipuuro

Tein eilen illalla pitkästä aikaa vispipuuroa. Punaisia puolukoita keitellessä tuli mukava ja kotoisa olo. Vaikka on syksy, niin hellan ääressä on silti lämmin. Vispipuuron väri on muuten ihana!



VISPIPUURO

  • 1 litra vettä
  • 200 g puolukoita
  • 1 - 1½ dl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1½ dl mannasuurimoita
Kiehauta vesi kattilassa. Lisää veteen puolukat, ja keitä niin kauan kunnes marjat ovat pehmenneet (n. 5-10 min). Siivilöi puolukoiden kuoret pois mehusta. Kiehauta puolukkamehu uudelleen kattilassa, ja lisää siihen sokeri ja suola. Sekoita. Lisää mannasuurimot vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen etteivät ne paakkuunnu puuroon. Keitä puuroa hiljalleen n. 10 min. Anna jäähtyä. Vispaa puuro tehosekoittimella kuohkeaksi vaahdoksi, ja säilytä jääkaapissa. Jos puuro maistuu liian happamalta, voi sen pinnalle ripotella esim. muscovadosokeria.

5 kommenttia:

Matilda Aurora kirjoitti...

Ihanaa! Elämäni on ollut ihan takapuolesta muutaman viikon, ja tänään eksyttyäni blogiinne, nauroin pitkästä aikaa oikein kunnolla. Nyt on hyvä mieli :) Liityin lukijaksi, jottei mitään menisi ohi!

kunnankirjuri kirjoitti...

Hei Nöpöstiina! Hauska kuulla jos meidän sepustuksistamme on ollut iloa. :) Ja jee, meillä on ensimmäinen lukija!!!!

Nettimartta kirjoitti...

Mitä? Oletteko unohtaneet minut? Olen fanittanut teitä jo kuukauden tai jotain :)

Hyvät naurut tuli taaskin.

neiti talonmies kirjoitti...

Nettimartta: Varpulla on tuo varhaisiän dementia näköjään taas pahentumassa, mutta kyllä täällä muistetaan lämmöllä jokaista, joka viitsii käydä lukemassa :)

kunnankirjuri kirjoitti...

No siis en tietenkään ole unohtanut Nettimarttaa!!! Tarkoitin siis sitä, että Nöpöstiina oli ensimmäinen, joka uskalsi klikata sitä "Lukijat"-namiskaa (siis tuolla oikeassa sivupalkissa alhaalla).

Ja ei mulla ole mitään varhaisiän deme... hei kattokaa, orava!