maanantai 18. lokakuuta 2010

Vasen jalkani

Tänään (tai siis eilen, minähän laitan tämän ajastukseen, jotta voisin synnyttää valheellisen vaikutelman itsestäni reippaana aamuvirkkuna) olen esiintynyt kotona seuraavanlaisessa asussa:kengät: etenkin kärjistä ahtaat
villasukat: aivan liian suuret
housut: tyylikkään kokonaisuuden kruunaavat lököttävät reisitaskuhousut

Tavoitteena on siis saada jalkineista vähemmän ahdistavat, ja ennenkin hyväksi havaittu keino on tunkea villasukitettu jalka kenkään - itkulla tai ilman - ja tepastella sitten kotona edestakaisin. Aiemmin olen kyllä käyttänyt sellaisia sukkia, joiden kantapää sentään jotenkin mahtuu kengän sisään... Tykkään myös tuosta jalkapöydän kupruilusta.

Päivän mietelause on lainaus Lempi Torpan toimittamasta teoksesta Jokaisen naisen kirja (Kustannusosakeyhtiö Kivi 1946, 3. painos):
Oikein pukeutuva nainen käyttää:

KOTONA
kesällä pumpulipukua, talvella lämmintä villapukua, jonka suojana on esiliina tai työtakki. Lepohetkinä hän voi käyttää lämmintä, pitkää villa-, sametti- tai silkkimatlasoitua, vanulla pehmustettua kotitakkipukua, mukavia, pehmeitä jalkineita tai tohveleita.
Auttaisikohan, jos edellä esittelemääni kokonaisuuteen lisäisi esiliinan?

4 kommenttia:

Nettimartta kirjoitti...

Nyt meni tää martta aivan mykäksi. On meinaan semmoinen kengänvenytysniksi ettei kuunaan :0

kunnankirjuri kirjoitti...

Irja, jos lähdet joskus vetämään luentosarjaa ympäri Suomea, niin tässä sinulle muutamia aihe-ehdotusta:

a) Kuinka ostan oikeankokoisia kenkiä

b) Tuhkimo-syndrooma - kun kenkä ei mahdukaan

c) Vaivasenluuleikkauksen plussat ja miinukset

d) Jalkojentypistykset 1800-luvun Kiinassa

e) Jalkasieni - uhka vai mahdollisuus

Nöpöstiina kirjoitti...

Meilläpäin tuo on ihan vallitsevaa muotia! Menisit täällä ihan täydestä (hullusta).
Kahden kilsan säteellä nykyisestä kodistamme (huomenna muutto uuteen kotiin!) on peruskoulu, vanhainkoti, vanhuspsykiatrian osasto, mielenterveyskuntoutujien asumispalveluyksikkö, alkoholistien asumispalveluyksikkö ja vammaisten päiväkeskus ja -asumispalveluyksikkö. Juuri mikään ei hätkähdytä enää. Täällä näkee kaikkea nuorten napapaidoista kylpytakkeihin ja tuollaisiin villasukka-korkokenkä yhdistelmiin. Silti täällä on turvallista ja rauhallista.
Vähän jännittää mitä kaikkea uuden kodin ympäristöstä löytyy? Oravia ja talitinttejä ainakin, mutta enköhän minä niidenkin kanssa juttuun tule :)

neiti talonmies kirjoitti...

kaikki: Myönnän, että esteettinen vaikutelma ei välttämättä ole paras mahdollinen, mutta tuo keino ihan oikeasti toimii, suosittelen ;) Olen sitä paitsi lopultakin oppinut, että kengät ovat vähän niin kuin farkut: jos ne kaupassa sopivat, käytössä niistä tulee lähes poikkeuksetta isot. Siksi olen opetellut ostamaan ehkä puoli numeroa liian pieniä, niin eivät sitten hölsky jalassa heti...