keskiviikko 20. lokakuuta 2010

Älä kokeile tätä kotona

Asioita, jotka pitäisi ehkä suosiolla jättää ammattilaisten hoidettaviksi: nieluviljelyt ja vastaavat ronkkimiset. Lukeminen omalla vastuulla - teksti sisältää tarpeettomia anatomisia yksityiskohtia ja puhdasta tyhmyyttä.

Lähtökohta: Irjalla on kurkku kipeä ja muutenkin kehno olo. Hänellä on myös taipumusta luulosairauteen ja suuri vastenmielisyys lääkärissä käymistä kohtaan. Lisäksi lähipäivinä on tiedossa lentomatkustamista, ja lentäessä flunssaisuus ei ole kovin toivottavaa.

Jatkotoimet: Irja juo pari päivää Finrexiniä, yrittää nukkua yönsä kunnolla ja suggeroida itsensä terveeksi ajattelemalla kukkasia ja linnunlaulua. Olo ei ole enää yhtä kehno, mutta kurkku on kipeä edelleen. Luulosairaalloisuutensa vuoksi Irja ei vain voi antaa ruumiinsa rauhassa parantua, ja lääkäriinhän ei mennä ennen kuin paareilla viedään. Niinpä Irja päättää selvittää itsenäisesti taskupeilinsä avulla, mistä on kyse. Ah ja voi, nielurisat ovat turvoksissa! Odottavan aika on pitkä, joten Irja päättää nopeuttaa tervehtymistään kaivelemalla nielurisoistaan mahdolliset proput pois; ihan varmasti niillä on yleistä terveydentilaa rappeuttavia vaikutuksia. Niinpä hän ronkkii risojaan vanupuikoilla ja erilaisilla kokeellisilla välineillä oksennusrefleksiä uhmaten, kunnes huomaa veren virtaavan.

Lopputulos: Proput ovat paikoillaan. Kurkku on toispuoleisesti kipeä. Lisäksi vasempaan korvaan koskee. Hyvää lentomatkaa, Irja!

Päivän mietelause: Tyhmästä päästä kärsii koko ruumis. M.O.T.

1 kommentti:

Nöpöstiina kirjoitti...

Opetus lienee siis se, ettei ruumiinaukkoja kannata ronkkia millään kättä pidemmällä?
Minä olen sitä mieltä, että (suurin) osa sairauksista katoaa itsestään, kun niihin ei kiinnitä huomiota. Ainakin korvatulehduksia olen saanut katoamaan siten. Tikut käsistä ja jaloista märkivät aikanaan itse pois, jos niitä ei neulalla ronklaamalla ja pinseteilä saa nyhdettyä. Hammassärkyyn tuo ei pätenyt, vaikka kuukauden koitin olla huomioimatta jomotusta... Ja silmätulehdus vain paheni, vaikka yritin olla huomioimatta sitä. Lopulta oli pakko hakea lääkäriltä silmärasvaa.