maanantai 13. elokuuta 2012

Aina EI kannata yrittää.

Olen ajatellut perustaa kynsiblogin. Manikyyrivinkki numero 1: Polkupyörän korjaaminen (tai ainakin yrittäminen.)

Olen pessyt käteni jo niin monta kertaa, että iho naukuu, ja mistä sen muka huomaa?

Kirottuja olkoot kaikki fillariharrastajat, jotka kirjoittavat "hyödyllisiä" ohjeita wikeihinsä vittuillen siinä ohessa häpeämättömästi. Piruiluksi minä ainakin tällaiset hakutulokset nimittäin väistämättä tulkitsen:


Jos hakutulosta erehtyy klikkaamaan, saa ensin lukea parin kappaleen verran siitä, kuinka kaikkien pitäisi osata paikata puhjenneet pyöränkumit, ja vasta sitten ryhdytään kertomaan, kuinka se käy. Haistakaa ite! (Etsin ohjeetkin lopulta muualta, kun alkoi ärsyttää.)

Huomasin takakumini puhjenneen tänään noin klo 14.30. Luovutin ja soitin isälleni klo 21.39, että sopii tulla huomenna korjaamaan. Välissä tapahtui ainakin seuraavaa:

  • Talutin pyörän kotiin rengasrikkopaikalta. Periaatteessa matkaa olisi ollut kolmisen kilometriä, mutta valitsemani oikoreitin ansiosta sitä tuli aika tavalla lisää.
  • Etsin kuminvaihtoviisautta wikeistä ja YouTube-videoista.
  • Yritin irrottaa takarengasta ehkä tunnin.
  • "Käväisin" Prismassa ostamassa sarjan vääntötyökaluja, koska pyörässäni oli typerän kokoisia pultteja. Matkaan meni noin kolme kertaa normaalia kauemmin, koska en voinut käyttää polkupyörääni vaan sain ilon hyödyntää julkista liikennettä.
  • Kiroilin pyörävarastossa uuden tunnin. Sain takarenkaan irti. 
  • Itkin turhautuneisuudesta yrittäessäni saada samaisesta takarenkaasta ulko- ja sisäkumin irti.
  • Puhuin vain vähän rumia yrittäessäni saada kumeja takaisin - tämä oli ehdottomasti kaikkein helpoin vaihe.
  • Yritin saada pyörän takaisin kasaan. Pelkästään ketjujen kanssa tappeluun meni puolisen tuntia.
  • Nyt pyörä on periaatteessa koossa. Käytännössä vaihteet eivät toimi (sama juttu joka ikinen kerta, kun takarengas on pitänyt pyörästäni irrottaa...), ja jalkajarrun käyttö tuottaa hengenvaarallisen äkkipysäyksen.

Edellä halveksumassani lähteessä todetaan lohdullisesti: "Riippuen renkaan kireydestä ja olosuhteista, tyypillinen renkaan vaihto ja paikkaus vie aikaa noin 15 minuuttia." Sanon vain yhden sanan, ja se on V***U. Ensi kerralla en edes yritä.

Ei kommentteja: