maanantai 25. kesäkuuta 2012

Kisastudiosta, hyvää iltaa!

Kamalaa, kun pitää valvoa pitkin yötä katsomassa jalkapalloa, ja sitten vielä ottelun lopputulos on väärä! Ei nyt ehkä pelillisesti väärä, koska Italia kai kuitenkin pelasi paremmin kuin Englanti, mutta siinä mielessä väärä, että minulla on kansallisia ennakkoluuloja, joiden tähden en toivo Italian joukkueelle menestystä. (Ranska oli toinen - ja oikeastaan ensisijainen - epäsuosikkini, mutta nepä onneksi jo tipahtivatkin jatkosta.)

Nyt tulee sitten vaikeaa, kun oikeastaan kannatan melkein kaikkia välieräjoukkueita paitsi Italiaa. Espanjaa kannattaisin periaatteessa eniten, mutta tavallaan olisi vähän tylsää, jos sama joukkue veisi kolmet kisat peräkkäin.

Saksalla puolestaan on välieräjoukkueista parhaimman näköinen valmentaja. (Olen hivenen järkyttynyt siitä, että a) Löw on yli 50-vuotias ja b) että voin oikeasti pitää ketään yli 50-vuotiasta edes jokseenkin kuumana tapauksena. Syytän Saksan maajoukkueen imagokonsultteja - valmentajien pukeutuminen vaihtopenkillä on varmasti mietitty tarkoin, ja näihin kisoihin valittu tyyli toimii aika hyvin.)

Portugalin suhteen minulla on toisaalta se ongelma, että Cristiano Ronaldon tukka tuppaa olemaan vähän liian taidokkaasti aseteltu, mutta kestän senkin, jos herra näyttelee pelitaitojaan enemmän kuin itseään. (Jos joku nyt kuvittelee, että kotikatsomossani kannatettavat joukkueet valittaisiin muilla kuin urheilullisilla perusteilla, hän on väärässä. Urheilullisuus on vain kovin lavea käsite.)

Ei muuta tällä erää. Hyvää yötä!

Ei kommentteja: