maanantai 11. kesäkuuta 2012

Joo logo

Edelleen kannattaa katsoa televisiota, vaikka Ylämaan ketun uusinnat ottivat ja loppuivat: on nimittäin jalkapallon aika, ja sille minä sanon jee! Jalkapallo on sentään toista kuin se ikävä j:llä alkava talvilaji. Kahden vuoden välein minä katson arvokisoja suorastaan kieli pitkällä, vaikka yleisesti ottaen olen hyvin innoton penkkiurheilija (kyllä, katson myös pelaajia, mutta arvostan vielä enemmän niitä kuvakulmia, joista näkyy koko pelikenttä, kuin lähikuvia kieltämättä salskeista jalkapalloilijoista*). Vuosien takaisia pelitilastoja minulta on kyllä turha kysellä, vaan pian loppuottelun jälkeen unohdan autuaasti kisojen tapahtumat - hyvä, jos parin kuukauden päästä enää muistan, mikä joukkue lopulta päätyi mestariksi.

Jalkapallon arvokisat ovat aina viihdyttäviä, mutta tämänvuotiset EM-kisat saavat minulta lisäksi erityistä kiitosta logostaan. [Tässä kohdassa minuun iski harvinainen, mutta voimakas tekijänoikeustietoisuuskohtaus ja yritin suurella hartaudella selvittää, voinko tuoda logosta kuvan tänne ihan laillisesti, mutta ei tuosta käyttöoikeusjargonista saamari soikoon ota selvää, ei ainakaan tähän aikaan yöstä. Niin että en sitten tohtinut ottaa näytettä, sopii mennä itse UEFAn sivuilta katsomaan, mistä puhun, jos ei logo ole aiemmin jäänyt mieleen.]

Vähänkö on kiva visuaalinen ilme näillä kisoilla! Ja ei se rajoitu pelkkään logoon, vaan aika ihanasti tuolla kisasivuilla kaikki muutkin kukat kukkivat taustalla. On slaavilaista henkeä ja leikkimieltä ja satumaista fiilistä (ja kovasti tulevat mieleen Klaus Haapaniemen kuvitukset, jotka myöskin ovat minusta hienoja). Tykkään!


*Välillä lähikuvat myös panevat ihmettelemään, miksi muuten varsin hyvännäköisillä miehillä pitää olla niin mauttomia tatuointeja. Yst. terv. sielultaan hiirenharmaa ankea täti-ihminen.

Ei kommentteja: