torstai 14. helmikuuta 2013

Turhuuden turhuus

Yritin tänään yhdessä puhelinkeskustelussa hahmotella, mitkä ovat kaikkein turhimpia merkkipäiviä. Jäin vielä pohtimaan aihetta, joten päätin jakaa kasaamani listan kaikelle kansalle (turhin ensimmäisenä):
  1. Naistenpäivä
  2. Ystävänpäivä
  3. Äitienpäivä ja isänpäivä
Ei sytytä. Minusta nuo kaikki ovat lähinnä tekosyitä tehtailla rumaa krääsää markkinoille ja markkinoida aggressiivisesti kanssaihmisistä välittämisen ja tavaran hankkimisen välistä yhteyttä. (Naistenpäivään ei onneksi kuulu isommin mitään krääsää, mutta ovat ne leikkokukatkin minusta aika turhia.)

Olen muutenkin todennut, että en tykkää yhtään siitä ajatuksesta, että ihmisiä pitäisi muistaa lahjoilla. Minulle sopisi oikein hyvin sellainen systeemi, että kenellekään ei enää koskaan annettaisi joulu-, syntymäpäivä- tai paljon mitään muitakaan erikseen nimettyjä lahjoja. Niistä seuraa aivan turhia paineita ja hätähankintoja, joista ei ole oikeasti iloa. Muuten-vain-muistamista (materialla tai ilman) saisi kyllä vapaasti harjoittaa aina kun huvittaa.

Hetkinen, yksi unohtui, mutta en jaksa enää muokata listaa uusiksi. Halloween on kyllä turhista turhin juhlapäivän kaupallistus (tuontitavarana siis, Ameriikassa tehkööt ihan mitä tahtovat)!

Täältä tähän. Onneksi ihan pian on aivan arkinen perusperjantai!

Ei kommentteja: