tiistai 31. heinäkuuta 2012

Helmi (ja ilmeisesti myös sika) kesätapahtumien joukossa

Kun puoli sukua asuu Itä-Suomessa, siellä tulee säännöllisesti vierailtua. Jos ei jaksa istua mökillä hyttysten syötävänä ihan koko ajan, kannattaa välillä lähteä vaikkapa retkeilemään lähipaikkakunnille. Omaa autoa kun ei ole, ei se vain aina onnistu - sitten vain istutaan sukulaisten kahvipöydissä ja käydään ehkä iltatorilla. Tänäkin kesänä Itä-Suomen-kiertueeni taitavat jäädä melko pienimuotoisiksi.

No, Koli ja Kuopio luultavasti ovat paikallaan vielä ensi vuonnakin, vaikka tänä kesänä en sinne enää selviäisikään, mutta Iisalmessa kaikki on silloin toisin. Siellä on tänä kesänä nimittäin esitetty jotakin ihanaa: Jaakko Teppo goes Mallorca -kansanmusikaalia, jota en ehkä enää koskaan voi päästä siellä näkemään! Esittelyteksti kertoo kaiken oleellisen:
Tarttuvalla ja hersyvällä huumorilla rakennettu musikaali kertoo yli kolmekymmentä vuotta sitten alkaneesta maaseudun murroksesta ja sen pienistä ihmisistä konsulttien ja köyhyyden koettelemalla Pörsänmäellä.
Arpaonnen myötä Jaska, Topi, Veikko ja Hilma pääsevät ensimmäistä kertaa elämässään ulkomaille Kalevi Keihäsen järjestämälle Keihäsmatkalle iloiseen 70-luvun Espanjaan. Matkaoppaana toimii Mikko-sika.
lähde: http://freedex.fi/index.php/2012-01-10-12-24-49/jaakko-teppo-goes-to-mallorca-kesa-2012
Mikko-sika! Keihäsmatkat! Pörsänmäki! Varpu: kun en kerran pääse Pörsänmäelle, voitaisko ainakin sopia, milloin vihdoinkin lähdetään sille ryhmämatkalle Tuurin kyläkauppaan? Ajattele, miten hienon blogiraportinkin siitä saisi kirjoitettua - täällä on viime aikoina ollut minusta aivan liian vähän glamouria!

Ei kommentteja: