keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Vielä ehtii!

Siis ehtii kirjoittaa heinäkuussa blogiin! Kyllä tätä hetkeä on varmasti odotettu!

Suuren päivän kunniaksi kerron, kuinka jätehuolto kannattaa hoitaa. Ottakaa mallia!
  1. Biojätteitä ei kannata tyhjentää, ennen kuin astia on täynnä. Siinä vaiheessa pussi on yleensä mädäntynyt puhki, joten sen päälle on hyvä laittaa toinen, ehjä pussi.
  2. Tuplapussi viedään sitten eteiseen odottamaan, että joku viitsisi sen tyhjentää. Joku ei viitsi, ennen kuin on aika lähteä pienelle viikonloppumatkalle. Silloin joku ei enää ehdi.
  3. Matkalta palatessa toinenkin pussi on antanut periksi sisällä lilluvalle nestelastille, ja eteisen matto haisee pahalta. Pure hammasta, lisää kolmas biopussi ja pese matto. Älä vie biojätteitä ihan vielä.
  4. Pussi on vuotanut taas. Onneksi matto on sentään turvassa narulla kuivumassa. Sullo biojätteet ihan tavalliseen muoviseen sekajätepussiin, joka on ehtinyt tässä välissä täyttyä. Jätä säkki eteiseen.
  5. Matto on puhdas. Laita se takaisin lattialle. Lähde töihin. Palaa kotiin ja huomaa, että myös muovipussi on pettänyt ja eteisen lattia on jälleen saastainen. 
  6. Lisää uusi muovipussi edellisen päälle ja päätä, että ihan varmasti aamulla saat roskat vietyä.
Pähkinänkuoressa: pätevä kotitalousihminen ja suuri luonnonystävä pakkaa biojätteet kolmeen biojätepussiin ja kahteen muovipussiin. Ja maailma pelastuu!

(Olen joskus miettinyt, että aikamoista roskaa sitä on ehtinytkin tänne blogiin kirjoitella. Jatkossa ajattelin kirjoittaa paitsi roskaa, myös roskasta. Tyyli ennen kaikkea!)

Ei kommentteja: