sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Terveisiä tv-ohjaajille

Kun tanssia tai taitoluistelua tai vastaavia lajeja näytetään televisiossa, katsoja on ruudun äärellä luultavimmin siksi, että hän tahtoisi nähdä, mitä lavalla tai kaukalossa tapahtuu. Valitettavan usein studion väki vain tuntuu tekevän kaikkensa vaikeuttaakseen esitysten seuraamista.

Ei ole kovin hyvää yleisön palvelemista jättää huomattava osa koreografiasta näyttämättä. Näissä asioissa kokonaisuus ratkaisee. Sanokaa nyt edes joku tiukka EI taiteellisille lähikuville, jännittävästi kesken liikesarjaa vaihtuville kuvakulmille ynnä muille! Jos on ihan pakko päästä kikkailemaan, säästäkää se vasta mahdollisiin hidastuksiin, olkaa niin hyvät!

EDIToidaanpa vielä. Yritän tässä katsoa Dancen viimeisintä jaksoa, ja kameratyöskentely riipii sieluani niin kovasti, että on pakko pitää taukoja välillä ja manailla. Jos kyseessä on parille laadittu koreografia, niin millä ihmeen logiikalla on tarkoituksenmukaista näyttää ainoastaan toisen tanssijan ylävartaloa? Puhumattakaan muista visuaalisista neronleimauksista. Herätkää nyt siellä studiossa!

Ei kommentteja: