maanantai 19. marraskuuta 2012

Pakko ei meitä työhön saa

...mutta entä jos ei saa mikään muukaan? Ihan sama, millaisesta projektista on kyse - aloitan aina työn ihan kohta tai vaihtoehtoisesti huomenna, ja kun lopulta ryhdyn hommiin, työ olisi pitänyt aloittaa jo eilen. Ilman viime tippaa en ikinä saisi mitään tehdyksi.

Toisaalta yhtä usein ajatus siitä, että jotakin täytyy tehdä tiettyyn määräaikaan mennessä, saa minut täydellisesti lamaantumaan, vaikka asia periaatteessa olisi kuinka kiinnostava. Pakko tekee kaikesta vastenmielistä. Lykkään ja lykkään, ja lopulta saattaa käydä niin, että deadline menee ohi siinä vitkutellessa. (Olen jälkikäteen miettinyt suurella myötätunnolla esimerkiksi takavuosien soitonopettajiani. Olin niin laiska harjoittelija, että ihmettelen, kuinka kummassa tulin oppineeksi yhtikäs mitään.)

Toisaalta en siis tee mitään, ellei ole pakko, ja toisaalta en tee mitään, jos on pakko. Tämä varmasti selittää, että en vielä 19 21 25 vuoden kypsässä iässäkään ole juossut maratonia, rakentanut omakotitaloa, ottanut kymrin kieltä haltuun, kirjoittanut menestysromaania, väitellyt kolmesta eri tiedekunnasta tai perustanut menestyvää yritystä. Ihan liian työlästä. Aloitan ehkä huomenna.


P.S. Kwai-joen silta soi nyt taukoamatta päässäni. Jaetaanpa korvamatoa muillekin, jotta en olisi yksin tämän asian kanssa:

Ei kommentteja: