maanantai 26. marraskuuta 2012

Pimeys jatkukoon

Nyt on pakko lisätä pieni päivitys tähän tekstin alkuun: tämän avautumisen jälkeen laitoin maahantuojalle palautetta samoilla höyryillä, vaikka arvelin, ettei siitä mitään hyötyä ole. Erehdyin: minuun oltiin ripeästi yhteydessä, ja postittavat sieltä minulle sellaisen uudenlaisen adapterin. Hyvä hyvä! Reklamaatiotilanteissa asiakaspalvelu punnitaan!

Talvitaika-valosarjan valmistaja saa nyt kyllä haistaa ison kukkasen. Minulla on ulkovalosarja, jonka ostin viime talvena. Muuntajaan voi pakkauksen mukaan "liittää 40-lamppuisen Talvitaika LED-lisävalosarjan". Tänään sitten ostin sellaisen lisävalosarjan, koska ajattelin, että parvekkeen sypressiin olisi kiva laittaa jouluvalot. Kotona kuorin tuotteen pakkauksestaan ja menin tuomaan valoa pimeyteen. Ei onnistunut. Havainnollistan, miksi:

Laitoin taustaväriksi yhden inhottavimmista värisävyistä, jonka tiedän. Siitäs saavat.
Vasemmalla on entisen valosarjan johdon muuntajaan menevä pää. Oikealla on tänään ostamani lisävalosarjan muuntajaan menevä pää.

Muuntajan ja lisäosan yhteensopivuus: heikko.
Tilanteen ennakoitavuus pakkausten tekstien perusteella: hyvin heikko.
Kuluttajan kärsimä taloudellinen tappio: melko pieni.
Kuluttajan tyytymättömyys ostoksiinsa: huomattavan suuri.
Todennäköisyys, että kuluttaja ostaa jatkossakin valmistajan tuotteita: erittäin vähäinen.

Nyt minulla on hyödytön lisävalosarja, jota ei voi palauttaa kauppaan, koska pakkaus on avattu. Pitäisiköhän järjestää pikkujouluajan kunniaksi blogiarvonta, jonka pääpalkinto on yllätys?

Ei kommentteja: