torstai 15. marraskuuta 2012

Hei kaikki bussibongarit!

Kertokaa minulle pari asiaa!

1. Mikä ihmeen bussityyppi täyttää seuraavat tuntomerkit? (Ja miten näitä autoja pystyy välttämään?)
  • Ensi silmäyksellä autossa vaikuttaisi olevan mukavasti tilaa, mutta käytännössä se johtuu siitä, että istumapaikkoja on ärsyttävän vähän.
  • Nekin paikat on typerästi sijoiteltu. Esimerkiksi takaosassa renkaiden päällä olevat penkit on nostettu "hyllylle", joten niillä istuvat matkustajat saavat viettää aikaa polvet suussa.
Siis tällä tavalla.
  • Bussissa ei ole takaovea, ja sepäs vasta helpottaa poistumista.
2. Miksi minusta tuntuu siltä, että istun noissa kirotuissa autoissa koko ajan? Ovatko ne oikeasti jotenkin laajempi ilmiö nyt, vai osunko vain säännöllisesti sellaisille linjoille, joiden liikennöitsijä on ostanut halvalla jonkun bussivalmistajan jäännösvaraston?

 P.S. Minulla on nyt joku jatkuva blogiavautumisen tarve, mutta aivot niin tahmassa, etten jaksa ajatella mitään kovin vaativaa. Jos tämä siis oli mielestäsi tylsä aihe, odotapa vain, mitä vielä tuleman pitää!

5 kommenttia:

Kukka I. kirjoitti...

Minä usein mietin busseissa ja junissa matkustaessani, kuinka julmaa on, ettei meitä lyhytjalkasia mietitä. Sentään yhet penkit bussissa saattavat olla minulle sillä korkeudella, että jalat yltävät maahan! ;)

neiti talonmies kirjoitti...

Niin joo, tuota en ole tullut ajatelleeksikaan! Toisaalta en olekaan aina ihan jalat maassa, kirjaimellisesti: tätäkin kirjoittelen risti-istunnassa työtuolilla...

(Noita penkkejä vastustan kyllä edelleen: niihin eivät mahdu kantamuksetkaan mukaan, kun edessä istuvan selkänoja tulee vastaan. Kovin on vaikeaa tämä elämä ;)

Anonyymi kirjoitti...

Moi taas,

Keksinkin ihan itse mitä bussimallia tarkoitat. Kyse on hollantilaisista VDL Citea-busseista (ainoat joissa ei ole takaovea).

Kiitokset istumajärjestelystä ja takaovettomuudesta voit kyllä osoittaa HSL:n bussipuolen kalustoinsinööreille ja toisaalta HSL:n hallitukselle.

Liikennöitsijät ostaa sitä mitä tilaaja pyytää.

-BB

neiti talonmies kirjoitti...

Jes, meillä on asiantuntijayleisöä! Melkein tekisi mieli laittaa palautetta asiasta vastaaville, mutta epäilen, etten kumminkaan toimeennu sellaiseen - täällä on niin paljon helpompi käydä avautumassa ja jatkaa sitten elämää ;)

Anonyymi kirjoitti...

Juu, noita busseja tuli tänne Helsinkiin vuoden vaihteen (2012-2013) jälkeen, Nobina-yhtiön toimesta. Bussit ajavat lähinnä itäisen Helsingin linjoja ja ovat aina turkasen täynnä, koska linjat pysyivät tietenkin yhtä pitkinä mutta kalusto pienenireiöusti.
Nobina korvasi osan hajoamispisteessä olevaa, sateella katosta vuotavaa, reiällistä ja homeista kalustoaan noilla "mini"busseilla, jota ovat siis todella pieniä, ahtaita, istumapaikkoja on vähän ja tosiaan vailla sitä takaovea.
Oikein järkevää toimintaa taasNobinalta.