maanantai 6. joulukuuta 2010

Linna-raportti

Irja sanoo:

klo 20.19-
Jälleen kierrätystä, mainosverhopuku. Se oli ihan hieno kyllä. Miksi ihminen valitsee Linnaan sellaisen helman, jossa ei mahdu kunnolla kävelemään? Aika vaikuttavat 15 sekuntia julkisuudessa, kun pitää tepastella hiiren askelin. Tennarit frakin kanssa ovat kyllä aina yhtä tyylikkäät. Samoin kansallispuku - onhan siinä kauniisti perinteet läsnä, ja aina se on etiketin mukainen, mutta onko asua, jossa suomalainen naisvartalo olisi vähemmän edukseen? Minä en sellaista ihan heti keksi... Nyt täytyy sanoa, että reportterimme alkaa uupua; olisiko jo iltauutisten paikka? Vaikka olenkin horissut aika sekavia, on kuitenkin pitänyt yrittää pitää itsensä poissa kunnianloukkaustasolta. Se on aika vaikeaa, kun on tottunut vuosien varrella erilaisissa kotikatsomoissa solvaamaan jokaista sisään saapuvaa nimeltä mainiten ja mahdollisimman törkeästi. Jesh, nyt on tauko! Tarjakin pääsee käsidesin äärelle. Ei käy kateeksi vartiomiehiä Linnan edustalla, näyttää olevan melkoinen keli... Väliaika, kahvia ja pullaa!

Varpu sanoo:

klo 20.07-
Miksi tuota kameramiestä ei ole autettu pois tuolta pylvään takaa loukosta? Aika monta ihanan kimaltelevaa pukua. Ihana koru, timantteja! Onkohan Alahuhdan hissi nousussa, heh heh... Paljettijakku!  Taas tötsäotsis, onko tämä paluu 80-luvulle? Seepra! 80-luvun laskosverho. Elänkö minä menneisyydessä? Lehmä (ja en ole nyt epäkohtelias, sillä on lehmäkuviointi)! Ile ja edustusvaimoke. MTV-Marialla on käännetty puku (varastettu...?). Smörgårds. Marita Kattila ja TISSIT, voi hyvänen aika mikä sukkahousupuku. Kiva repiä sitä helmaa ylöspäin. Leena Harkimolla on mieletön paise olkapäässä. Jollain on lapsimorsian mukana. Tukka auki (mut niin ois mullakin, kun oon ruma tukka kiinni).

Irja sanoo:

klo 19.45-
Harakkapuku, jee! Taas on pyrstö ja kaikki! Seuraavaksi odotan karhupukua! Sellaista ei valitettavasti näy, mutta onneksi ovensuussa pilkottaa töyhtötiaisen töyhtö - luovien hiuslaitteiden ilta, indeed. Keski-ikäisillä naisilla on kyllä vaikeaa. Kun päässä on silmälasit ja yllä iltapuku, lopputulos näyttää aina jotenkin tädiltä. Eikö ne voisi jättää edes linnan juhlissa kotiin ja käyttää piilolinssejä, tai vaihtoehtoisesti edetä sokkona - ei tuossa tungoksessa ole paljon tilaa kompuroida kuitenkaan? Kunniamerkitkin ovat aika tylsän näköisiä iltapuvun kanssa, vaikka kuinka olisivat kantajalleen kunniaksi. Mika Pohjonen, Suomen keski-ikäisin mies jo 19-vuotiaana! Nainen korsetissa - ihan hieno yläosa, mutta eikö sen päällä pitäisi olla jotain? Myös Janina Andersson on sisäistänyt vallitsevan hiustyylin.  Nyt on tuolla tädillä kyllä unohtunut villapaita päälle, tai joku perusneule joka tapauksessa. Sukkahousupuku saapuu! Minusta sen kanssa kyllä kuuluisi käyttää sukkahousuista tehtyä kommandopipoa, pankkiryöstäjätyyliin. Turkiskaulus, se lämmittää varmasti mukavasti tanssin pyörteissä. Myös Arto Nybergillä on korkea tukka. Kuinka monta Mr. Gay Finlandia tuonne oikein tulee, johan sellainen kerran julistettiin sisään saapuvaksi? Samettiverhot, paljettiunelma, limenvihreä tooga. Mikko Alatalolla ja hänen vaimollaan on silmälasit sävy sävyyn! Ja taas on jännä tukka, keskeltä liiskassa ja sivuille laitettu kunnon tuherot. Unikkoverhot ja tasaraitayökkäri ovat yhtyneet yön pimeinä hetkinä Matti Meikäläisen makuuhuoneessa ja tuottaneet iltapuvun. Yllättävää.

Varpu sanoo:

klo 19.25-
Siivet pyllyssä = pyrstö. Aika monta pitsiunelmaakin on paikalla. Kuitusen maha oli yllätys mulle. Viiiillle Peltonen, Ville Peltonen! Taas tukkatötsä. Joutsen! Tissin päällä mitali killuu kivasti. Eipäs jäädä siihen pitkäksi aikaa rupattelemaan, mur. Jos ei meikkaa, niin näyttää ehkä vähän valjulta. Taas printtialaosa! Ja tukka pystyssä ties monennenko kerran. Silikoniolkaimet ovat ikävät iltapuvun kanssa, liian teinix. Tantsa Karpelalla on spermanentattu tukka ja pitkä laahus. Onpa tuolla yhdellä ISO iltalaukku olkapäällä. Kekkonen... eiku Jorma Uotinen. Ja taas printtipuku. Poliisilla on verhotupsut puvussa. Taiveahollakin on spermanenttikiharat. Hmmm, jännää. Musta poolopaita. "Jännät" oranssit frakin liivit :P. Kukat kaulalla. Ringette-naisia. Veltolla taas hattu, ylläri pylläri.


Irja sanoo:

klo 19.11-
Valokuvaprintti! Tätä en olisi odottanut! Nyt on pakko viettää hiljainen hetki ja miettiä, että mitä ihmettä. Tavallaan aika hieno, kuitenkin. Mustaa ja frakkeja, mustaa, frakkeja, urheilijoita... Näistä minulla ei ole mitään sanottavaa. Nyt näen vähän punaista, mutta ei vielä mitään sävähdyttävää. Nyt tuli sentään niin korkea tukkalaite, ettei ollut kuviin mahtua. Tämänhetkinen saapuja näyttää olevan hääpuvussa. Taas tuli  iso tukka! Onkohan se yksi illan trendeistä? Nuoriso-osasto tulee pastelliväreissä. Ja nyt tuli herrasväki Sarasvuo. Heistä kirjoitetaan varmasti liikaakin ilman minun syvällisiä analyysejani... Pakko kuitenkin sanoa, että Varpu ei tiennyt Virpin olevan raskaana. Miten tuolta tiedolta on voinut välttyä tässä turhan tiedon maailmassamme? Päivi Räsänen näyttää tänään olevan isänmaan morsian. Hänen huivinsa innoittamana tulee lisää sinistä sisään. Sanoiko tuo selostaja oikeasti ammattikorkeakoulu Metronomia? Metronomi ja metropoli ovat kai edelleen vähän eri asioita, minun tietääkseni ainakin. Nyt näyttää siltä, että on vaihdettava selostusvuoroa ja ryhdyttävä syömään Frödinge Mud Cakea, jota Varpu auliisti tarjoilee kisakatsomossaan!

Varpu sanoo:

klo 19.02-
Nyt saapuvat sisään veteraanit. Herroilla ja rouvilla on paljon mitaleja ja muita merkkejä rinnassa, se on toisaalta mukava juttu; aina on jotain päälle pantavaa! Näistä ovista tulee veteraanien jälkeen myös muu tavan rahvas ja kansanedustajat. Hilkka- ja huivipäät on jo bongattu. Tarjalla on muuten jännä kaulakoru.  Sinistä väriä on ollut paljon naisten mekoissa. Kameran kuvakulma on vähän huono, Tarja ja Pentti peittävät kättelevät vieraat! On muuten tuollaista väriä vaihtavaa lilaa mekkoakin paljon. Huono kuvakulma edelleen! Kamera zoomaa tisseihin, kiitos siitä. Mikä mystinen joulukuusi (oranssi nauha kainuulaisella). Vihreä on kivanvärinen, Irja haluaisi samanväriset sukkahousut. Aika moni mies on valinnut ylleen mustaa...

Irja sanoo:

klo 18.50-19.00
Hanna Sarenilla näyttää olevan yllään jättimäinen römpsä. Presidentti Halonen on pukeutunut kivasti Ruotsin väreihin. Ihmekös - puku on kuulemma ollut yllä Vickanin ja Danielin häissä! Pentillä on sheriffin tähti rintapielessään. Se synnyttää luottamusta katsojassa. Ykkösadjutantilla on onneksi köysi mukana, niin saadaan kompuroivat vieraat lassottua heti kiinni. Kohta ovet aukeavat!

1 kommentti:

Nöpöstiina kirjoitti...

Voi tsiisus, nauran täällä melkein pissat housussa! Ens Itsenäisyyspäivänä, jos olette kommentoimassa, täytyy käydä kaupasta hakemassa Tena-lady paketti valmiiksi!
Kiitos muuten vihjeestä... Jos joskus saan kutsun linnanjuhliin, niin väitän olevani puolisokea ilman rillejä, ja piilarit oli pakko ottaa pois kun ne hankasi, ja sitten "törmäilen" kadetteihin ja muihin komeisiin miehiin (onko siellä muuten sellaisia?) melkein luvan kanssa :)