maanantai 17. tammikuuta 2011

Tyylibloggarin "ihanalla" elämällä on kääntöpuoli

Tyylibloggari Varpu Vapaan elämä näyttää "ihanalta".
Hänellä on säkkimäisiä ja kuluneita vaatteita, pitkä ja tumma päiväunirokkaripoikaystävä Jouni Hynynen, söpö villakoira Jarvis sohvan alla, ja paljon jännittäviä ystäviä. Blogin lukijat tuntevat heidät etunimillä: Irja Sassi ja niin edelleen.
Blogin kautta lukijat pääsevät Varpun ja tämän ystävien kanssa kotibileisiin (jos korkataan pullo kaljaa kalsareissa), sunnuntaibrunsseille (jos sitä aamiaista joskus edes saisi) ja baarireissuille (paikalliseen räkälään laulamaan karaokea). He tietävät, miten hänen itsenäisyyspäivän viettonsa sujui, ja miltä poikaystävä näyttää.
Varpun ja Irjan oma pikku kamari –blogilla on noin kolme lukijaa, ja naistenlehti Olivia ei tule koskaan ostamaan sitä. Siitä huolimatta Varpu on saanut blogista henkistä palkintoa.
Varpun ja Irjan kaltaiset suositut tyylibloggarit eivät tee mitään sen kummempaa kuin syövät ravintoloissa (työpaikkaruokala), piipahtavat kaupoissa (Tarjoustalo ja Lidl), tapaavat ystäviään (netissä), kulkevat Helsingin kaduilla (keskustaan ei ole ehtinyt pitkään aikaan) – ja bloggaavat siitä.
Silti tuhansia ei kiinnosta.
Blogissa kaikki näyttää jännittävältä. On samppanjaa ja simpukoita, silkkipaitoja ja kašmir-neuleita, drinkkejä ja bileitä, hymyjä ja halauksia. Eiku ei olekaan.
Se on kuitenkin vain pintaa. Varpu ja luultavasti myös hänen bloggaava ystävänsä Irja ovat sitä mieltä, että blogin kuuluu olla sarkastinen. Siitä pitää tulla hyvä fiilis.
Disclaimer: Tämä ei ole Hesarin jutun kopiointia, vaan dialogia sosiaalisessa mediassa!

4 kommenttia:

neiti talonmies kirjoitti...

Siis omg, sä olet niin oikeassa, kaikessa!!11! Paitsi että minä en käy Lidlissä vaan Siwassa. Tarjoustalo on kuitenkin aina varma valinta!

(Onneksi mulle ei tule enää Hesaria. Aina kun luen sitä, kyllästyn viimeistään B-osan puolivälissä, ja ehkä syystä...)

Nöpöstiina kirjoitti...

Hesarin blogijuttu aiheutti valtavan aamupahoinvuoinnin (ja hitto, en ole saanut seksiä sitten viime kevään! Asiaton huomautus liittyi siihen ettei minulla todellakaan kuuluisi olla moisia oireita...). Teidän blogin lukeminen tuo sitä vastoin hyvän mielen ja hörönaurut :) Kiitos siitä, päivieni valopilkku!

heini kirjoitti...

Sarkastisuus on elämän suola! Kiitos siitä :)

kunnankirjuri kirjoitti...

Irja, mä just ajattelin että sä oot meistä se Tarjoustalo-bongari, kun mä käyn aina Lidlissä.

Ja Nöpöstiina, kamoon hei, kyllähän nyt kaikilla muodikkailla bloggareilla on täydellinen seksielämä. Eli kyllä on ihan mahdollista että toi sun aamupahoinvointi johtuu eräästä ihmisen geenien kiertoon kuuluvasta maailman luonnollisimmasta asiasta. Hesarista.

Heinille: Ole hyvä vaan, täältä blogista niitä suolia löytyy! :)