tiistai 4. tammikuuta 2011

Koukussa rooibokseen

Olen ollut jo pidempään tietoinen rooiboksen ja siitä haudutettavan juoman olemassaolosta, mutta viime syksynä jäin siihen kunnolla koukkuun. Marraskuiset pakkasillat olivat pimeitä ja kylmiä, ja jotain lämmintä teki mieli. Kahvia en osaa juoda, musta tee piristää liikaa iltaisin, mutta rooibos ei haittaa yöunia. Se ei sisällä kofeiinia, eikä rooiboksesta saa kitkerää vaikka unohtaisi lehdet kuppiin pidemmäksikin aikaa. Juoman maku on ihanan pehmeä, ja siitä myydään kaupoissa myös maustettuja versioita.

Rooiboksen juominen riistäytyi vähän käsistä joulun jälkeen, kun sain joululahjaksi teenkeittimen (mainio vehje!). Töihin ostin myös rooibosta, sillä se on yksi harvoista teejuomista, jota on siedettävää juoda vaikka sitä pitääkin pienestä pussista kuppiin liotella (pussiteet ovat yleensä aika pahoja, eikä se suodatinpaperin maku ole herkullisimmasta päästä). Töissä rooiboksen juominen menee sinänsä ehkä vähän hukkaan, kun eihän se piristä muuten kuin henkisesti, mutta eiköhän sekin ole ihan toivottava vaikutus...

2 kommenttia:

Nöpöstiina kirjoitti...

Ennen kaikkea töissä kannattaa olla henkisesti vireänä. Jos ei muuten, niin senverran että pysyy henkisesti muissa maisemissa ja unohtaa olevansa töissä... Vai onkohan mulle sattunut vaan paskoja duunipaikkoja?

kunnankirjuri kirjoitti...

Joo, tuo "en ajattele että olen töissä" -malli on varmaan toimivin, joi sitten kahvia tai rooibosta. :)