maanantai 27. helmikuuta 2012

Edelläkävijän osa on raskas.

Viime päivinä lehdistössä on vihdoinkin huomattu, että Google tahtoo kerätä käyttäjiensä tietoja ja yhdistellä niitä ihan vain ollakseen avulias ja helpottaakseen pienen ihmisen elämää - ja ehkä ihan pikkuisen myös myydäkseen niitä tietoja mainostajille siinä sivussa.

Minähän kirosin asiaa jo lokakuussa. Sittemmin olenkin ihan itsenäisesti tyhjennellyt Googlen hakuhistoriani ja kieltänyt YouTubea muistamasta hakemiani ja katsomiani videoita ja estänyt ylipäätään kaiken, minkä keksin (eli arviolta puolet siitä, mitä haluaisin). Olen niiiin valveutunut! Tai sitten ihan vain epäluuloinen ja umpimielinen.

Ärsyttävää tässä on nyt se, että silloin, kun minä noita toimenpiteitä suoritin, en löytänyt mistään rautalangasta väänneltyä ohjetta siitä, miten toimia, ja koska olen tekniikan ihmenainen, päästelin eräitäkin ärräpäitä etsiessäni oikeaa reittiä. Nyt on sitten joka lehdessä linkit EFF:n ohjesivuille ja F-Securen Virallinen Tietoturvamies kertomassa, että kyllä ne tiedot kannattaa poistaa, koska vaikka ei niiden keruusta käyttäjälle ehkä suoranaista haittaa ole, ei ole kyllä hyötyäkään. Miksi ette kertoneet tuota jo lokakuussa, häh?

Ei kommentteja: