lauantai 11. helmikuuta 2012

Pesukoneen soittoäänistä

Rattoisaan lauantai-iltaani kuuluu tänään SVT:n Melodifestivalenin 2. osakilpailun katsomista, sekä sen miettimistä että tuleekohan minullekin oksutauti vai ei (kun sitä on lähipiirissä ollut liikkeellä). Toivon tietysti että ei tulisi...

Eilen ja tänään on tehty myös pesukoneostoksia. Vanha pyykinpesukone ei ikänsä puolesta ole vielä edes vintagea, mutta täyttömäärä on vain 5 kg, ja linkousäänet ovat sitäkin kovemmat. Kerrostaloasukkina on hauskempaa, jos pesukone ei yrittäisi pesuohjelman aikana tulla kylpyhuoneesta ulos tärisemällä, ja toisaalta olisi mukavaa tällöin myös pystyä keskustelemaan normaalilla puheäänellä olohuoneessa. 

Suuren kodinkoneketjun mainoksessa näkyi tarjous suositusta 7 kg:n pesukoneesta, jossa olisi suoravetomoottori. Lupaus markkinoiden hiljaisimmasta pesukoneesta ihastutti, joten tuo tarjouskone päätettiin hankkia. Raskas kone saatiin jopa raahattua kotiin saakka, ja asennettua paikoilleen. Kaikki oli hyvin - kunnes pesukone ensimmäistä pesua säädettäessä alkoi piippailla. Aina kun jotain nappia painoi vaikka lämpötilan tai linkouksen säätämistä varten, kuului kova PIIP PIIP PIIP. Kun pesuohjelman laittoi päälle, kuului PIIP PIIP PIIP. Kun pesukone ei suostunutkaan linkoamaan epätasaisesti rummussa sijoittunutta pyykkiä, kuului lujaa kuin jäätelöauton sireenistä PIIP PIIP PIIP - PIIP PIIP PIIP - PIIP PIIP PIIP. 

Hermo meni siis jo ensimmäisen pesun aikana. Koneen moottori saattaa hyvinkin olla käyntiääniltään kaikkein hiljaisin, mutta hitto soikoon sen "soittoäänet" eivät ole hiljaisia! Soitto valmistajan infopuhelimeen ei helpottanut, sillä juuri tämän pesukonemallin piippausääniä ei saa vaimennettua ilman väkivaltaa. Ratkaisuna oli palauttaa pesukone takaisin kauppaan (ja sitä ennen purkaa asennus, ja raahata raskas kone autoon, puuh). Kaupasta kotiutui myyjän avustuksella toisen valmistajan pesukone (8 kg:n täyttömäärällä) Toistaiseksi piippausta on kuulunut vain kun pesuohjelma valmistui, ja tämän koneen ei pitäisi myöskään olla niin herkkä herjaamaan "epätasaisesti sijoittuneesta pyykistä" ennen linkousvaihetta. 

Mitä tästä opimme? Kannattaa HUOLELLA kysyä myyjältä KAIKISTA pesukoneen ominaisuuksista ennen ostopäätöstä. Pesukoneen soittoäänet saattavat hyvinkin olla se ratkaisevin tekijä.

Muoks. Ihanaa, Melodifestivalenin väliaikabiisinä esitettiin hassu mutta nostalginen potpuriversio Leila K:n Electricistä! Aahh, tuli ihan ysärinuoruus mieleen, oi niitä aikoja!

Ei kommentteja: