lauantai 29. joulukuuta 2012

Tämän takia en ole ehtinyt ulos

Minun elämässäni alkoi noin viikko sitten sellainen jakso, jonka aikana katsotaan runsaasti pukudraamoja (mieluiten sellaisia, jotka ovat myös romaanisovituksia). Kaikki lähti siitä, että bongasin joulunpyhinä Areenasta BBC:n joululahjan Suomen kansalle, ts. ensimmäisen jakson Parade's End -minisarjasta. Katsokaa! Vielä vuorokauden ajan ehtii! (Syksyllä minulla oli myös varsin intensiivinen Sherlock-kausi sen jälkeen, kun hankin sarjan dvd:llä, ja näissä sarjoissahan on tiettyjä yhtäläisyyksiä, ts. Benedict Cumberbatch.)

Jakson nähtyäni kaipasin lisää samantyyppistä katsottavaa, mutta seuraava jakso tulee vasta huomenna, enkä jaksa harrastaa laitonta lataamista (tässä ei ole kyse niinkään moraalisista periaatteista, vaan enemmänkin laiskuudesta ja pelosta, etten osaa tunnistaa epäluotettavia sivustoja ja koneeni saastuu). Onneksi on YouTube - katson kuitenkin kaiken läppäriltä, joten suttuinen kuvanlaatu ei kamalasti haittaa. Viikon mittaan olenkin katsonut seuraavat sarjat:
  • North and South
  • Northanger Abbey
  • Persuasion
  • ja koska Varpu otti puheeksi ShakespeaRe-Told-sarjan jakson The Taming of the Shrew, katsoin senkin (minulla on se kyllä videolla, mutta kun televisio puuttuu, ei niitä kasetteja paljon katsella), ja sen jälkeen piti katsoa myös Much Ado About Nothing; nämä eivät ehkä ole varsinaisesti pukudraamoja, mutta kirjallisuudesta tehtyjä sovituksia kuitenkin.

Kiitos, BBC! Nyt on kuitenkin tyhjä olo, koska en keksi katsottavaa. Varpun taannoin kehuman Jane Eyren ajattelin varata kirjastosta (en löydä sitä enää YouTubesta, höh - olisi ehkä pitänyt katsoa syksyllä, mutta silloin minulla oli se Sherlock-kausi, enkä jaksanut kiinnostua), samoin yhden Järki ja tunteet -version, jota en ole vielä nähnyt. Se ainoa oikea Ylpeys ja ennakkoluulokin tuli taas Teemalta, juu, mutta minulla on se jo dvd:llä; ei ole Areenastakaan siis apua. Suositelkaa jotakin! Haluan möllöttää kotona tihrustamassa tietokoneen ruutua!

Ei kommentteja: