keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Rasittavia asioita

Pizzamainosten jälkeen minua ovat tänään ärsyttäneet monet muutkin asiat, joten jatkan marisemista.
  • Myönnän, että en muista liikennesääntöjä ihan niin hyvin kuin pitäisi, mutta olen melko varma siitä, että kuorma-auton parkkeeraaminen suojatielle ei ole okei. Tuossa kohdassa on muutenkin huono näkyvyys, ja olen henkeeni melko kiintynyt. Teki mieli kirjoittaa rivouksia auton kylkeen, mutta spraymaalini olivat harmillisesti jääneet  kotiin.
  • Miksi ihmisten pitää hamstrata ruokaa kahden viikon tarpeiksi, kun kaupat ovat kiinni yhden (1) päivän? Kuvittelin välttäväni ruuhkat, koska olin kaupassa vasta viimeisen aukiolotunnin aikana, mutta vielä mitä. Siellä sitä mentiin kärryt kukkuroillaan, ja yhdellä asiakkaalla kesti kassalla arviolta puoli tuntia. (Turha käydä ilkkumaan, että pata kattilaa soimaa, siellähän olin itsekin muiden seassa - minä ostin hiusväriä, koska huomenna on hyvin aikaa hankkiutua eroon juurikasvusta. Ihan eri asia!)
  • Verkkouutisten perässä kukoistava "kansalaiskeskustelu". Käsittääkseni itsenäisyyspäivän vastaanotolle on jo pidemmän aikaa kutsuttu muutakin kuin julkkiksia; maakuntamatkoilla kohdattuja taviksia ja sen sellaisia. Nyt kun Iltis sitten nostaa kutsun saaneen siivoojan otsikoihin, keskustelijat juhlivat, kuinka tämä on upeaa. Urpot.
  • Kun Linnan juhlista puhutaan, ns. argumentoinnissa toistuvat muutenkin aina samat puheenvuorot. "Veronmaksajien rahat!" "Helsingin herrat!" "Talvisota!" "Perutaan juhlat ja säästetään!" "Alennetaan samalla kansanedustajien palkkoja ja säästetään!" "Talvisota!" Rauhoittukaa nyt jo! Jos kansantalouden ongelmat voitaisiin ratkaista peruuttamalla juhlat,  eiköhän se olisi jo tehty. Täysin järjettömät perinteet ovat sitä paitsi hieno asia! Suomessa on tapana istua kerran vuodessa sohvalla ja katsoa, kuinka ihmiset kättelevät toisiaan. Mitä sitten? Ihanan kornia!
  • Tämän talon huoltoyhtiö ja isännöitsijä ovat hirveän taitavia olemaan ymmärtämättä sekä suullista että kirjallista viestintää ja kierrättämään vastuuta. Kaikkein ärsyttävintä on, että jotenkin päädyn aina soittaessani suunnilleen pyytelemään anteeksi, että minusta nyt on niin paljon vaivaa. Hemmetti. Jos ilmoitan kolmesta viasta, huoltoyhtiö onnistuu kirjaamaan niistä vain yhden ja jättää senkin sitten hoitamatta. Kun sitten soittelen viidettä kertaa perään, ihan jonkun muun pitäisi olla nolona kuin minun!
  • Kun asuntoni ilmastointilaite saatiin vihdoinkin korjattua (vain vuoden valittamisen jälkeen, varsinainen toimenpide vei noin 5 minuuttia), koko talon ilmastointi on puolestaan alkanut temppuilla. Johan tuo järjestelmä ehtikin olla kunnossa ainakin vuorokauden sitte viime katkoksen... Täällä ei siis tällä hetkellä vaihdu ilma ollenkaan. Nyt kun on vielä pyhäkin tulossa, olen melko varma, että asialle ei tapahdu mitään ennen ensi viikkoa. Voin vain kuvitella, miten raikas ilma asunnossani parin päivän päästä on.

2 kommenttia:

äiti raitapaita kirjoitti...

Oi voi, tuli ihan entinen asunto mieleen, jossa vuotava vessanpönttö korjattiin ruhtinaalliset 4 vuotta sen jälkeen, kun siitä oli ilmoitettu.

Mutta siellä ilmastointi toimi talvella tosi hyvin! Asukaskansiossa oli lause "koska talossa ei ole varsinaista ilmastointia, on ilman vaihtumisen edistämiseksi poistettu tiivisteitä ikkunoista." Kyllä kävi mukava viima aina talvisin!

neiti talonmies kirjoitti...

Auts - täällä on ilman ilmastointia vähän turhankin tiivistä, mutta kyllä mä sen taidan mieluummin ottaa kuin ikkunanpuitteista sisään viuhuvan talvimyrskyn...