perjantai 13. huhtikuuta 2012

Designjääkiekkoa

Tämä aihe saa Irjan iloiseksi, mutta yhtä lailla se lämmittää minuakin: Jääkiekon MM-kisat. Tänä vuonna Tukholmassa ja Helsingissä (miljoonatta kertaa ja joka toinen viikko) järjestettävät kisat vaikuttavat yhtä puoleensavetäviltä kuin Viidakon tähtösten olkaimettomat topit.

Kuten kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n sivuilla kauniisti ilmaistaan, "this year Helsinki is not only the venue for the IIHF World Championship games and other great event - the city is also celebrating its year as World Design Capital". SUPERGREAT! JA MIKÄ SE "OTHER GREAT EVENT" ON?

"Design is also a key part of both ice hockey and major sports events in general." AI MILLÄ TAVALLA?

"As World Design Capital, Helsinki seeks to show how well the city understands this and how exceptionally well it can manage the organization of such events." MITÄ HELVETTIÄ?

Toisekseen, enpä ole niin vakuuttunut tuosta World Design Capital -hankkeestakaan. Jos tapahtuma näkyy tavallisille kaduntallaajille vain rumina astioina Prismassa, ja jos sen logonkin muoto on kopioitu vessan tuuletusventtiilistä, niin eipä ole kovin kummoinen hässäkkä päällä. Tai sitten en ole ollut tarpeeksi tarkkaavainen, kun kaikki aikani on mennyt sen asian suremiseen, että sekä Martina että Maisa pudotettiin tähtöskisasta pois. Nyyh.

Ei kommentteja: