tiistai 17. huhtikuuta 2012

Äärimmäinen jättiläinen

Käynpä täällä minäkin vähän reagoimassa (lähes) ajankohtaisiin aiheisiin. 3D:nä, suorastaan.

Olen nimittäin ihmetellyt, että mitä hemmettiä se James Cameronin Titanic jälleen teattereissa tekee. (No, tyhmä kysymys - rahaapa tietenkin!) Kaverit kävivät kyllä elokuvissa nyyhkimässä silloin sen ensimmäisen ensi-illan aikoihin. Jotkut kävivät useammankin kerran. Minä en mennyt*, koska en ikinä ymmärtänyt, mitä erinomaista tuossa elokuvassa oikein pitäisi olla. Jos ei ole kiinnostunut erikoistehosteista eikä laskukone kourassa itkettämään laaditusta rakkaustarinasta, mitä jää jäljelle? Celine Dion? Ei kiitos.

Sen sijaan ehdotan, että viivytte hetken todellisen taiteen äärellä ja katsotte tämän videon (josta se liikkuva kuva taitaa kyllä puuttua, mutta mitäpä pienistä). Siinä ajassa, joka tuhlautuisi Titanicin katsomiseen, tuon kappaleen ehtii kuunnella kerran jos toisenkin!*Näin minäkin sen Titanicin sitten myöhemmin, joten tiedän, mistä puhun. Vaikka olinkin silloin kaverin sohvalla, jossa oli mahdollisuus valittaa ääneen ja käydä välillä vessassa, aika kyllä kävi to-del-la pitkäksi.

2 kommenttia:

kunnankirjuri kirjoitti...

Tiedoksi, että tästä ihanasta biisistä on YLE:n Elävässä arkistossa livevideo! Se on se vuoden 1981 euroviisukarsinnasta, ja Reetulla on taustalaulajina Meiju Suvas, Kaija Kokkola (=Kaija Koo!), Helena Lindgren ja Tuire Pentikäinen...

http://yle.fi/elavaarkisto/artikkelit/frederik_titanic_18698.html#media=18706

Ja kiitos Irja tuon sun linkittämän videon, klikkasin pahaa-aavistamattomana myös Frederikin Volgaa, ja sen jälkeen se on soinut lakkaamatta päässäni ("Volga, Volga, rakkaus tai kuolema"). Puuh.

äiti raitapaita kirjoitti...

Voi ei, luin tuon edellisen kommentin, ja nyt päässäni soi "Volga, Volga, rakkaus tai kuolema..."