maanantai 26. joulukuuta 2011

Eropeli

Joulun tunnelmassa piehtaroidakseni ajattelin esitellä teille "hauskan" seurapelin nimeltä Samarakas. Se on Väestöliiton psykologien suunnittelema korttipeli, jonka tarkoituksena on "mukavalla tavalla tukea ja vahvistaa parisuhdetta". Ostin moisen pelin kämppikselleni joululahjaksi, koska ajattelin, että peli voisi olla meille hyvä keskustelunavaaja, ja auttaisi syventämään suhdetta. Ja voi pojat, syvältähän se tosiaan onkin!

Ensinnäkin moittisin pakkauksen sääntökirjaa. Siinä ei ole kerrottu selkeästi sitä miten voittaja määritellään. Ei ole mitään järkeä pelata peliä, jos sitä ei voi voittaa.

Toiseksi, psykologien kehittämät 220 kysymystä vaikuttavat olevan suurimmalta osalta hyvin ärsyttäviä. On asioita, joista on aivan turha puhua, ja joista on tarpeetonta kumppanin kanssa keskustella. "Mikä kumppanisi sukulaisissa ärsyttää?" Kaikki. "Miten kumppanisi pystyy rauhoittamaan sinua riidan aikana?" No ei mitenkään, siksihän me riidellään! "Miten rakkaasi lataa akkunsa?" Laturilla. "Mitä rakkaasi kertoo sinusta viiden vuoden kuluttua?" No varmaan että "tuollahan se akka makaa sohvalla blogeja lukemassa". "Mistä asioista teidän kahden on helppo sopia?" NO EI V*TTU MISTÄÄN!Ehkä tätä seurapeliä ei pitäisi pelata jouluna. Saatan antaa sille ehkä joskus vielä yhden mahdollisuuden.

Ei kommentteja: