tiistai 13. joulukuuta 2011

Luuu-ciii-aaa valon tuo, ja Irja perässä.

Olen löytänyt viime aikoina itsestäni pienen putkimiehen (sain pesukoneeni toimimaan ihan melkein itse, vähän vain kysyin yhdeltä Ohlsonin Clasulta ja soitin pari kiukkupuhelua isälle, joka ei tosin osannut puhelimessa auttaa), valaistussuunnittelijan ja sähkömiehen (tämä oikeastaan liittyy kiinteästi tuohon valaistussuunnitteluun).

Näin olet oman elämäsi Lucia (hienon ajankohtainen aasinsilta, eikö vain?) ja valaiset pimeät talvipäivät:
  1. Muuta majaa pimeimpänä vuodenaikana, jolloin alkaa aika pian tuntua, ettei yksi kattolamppu ehkä aivan riitä.
  2. Aloita eteisestä, koska siellä joutuu eniten kompuroimaan, kun lähtee ja palaa pimeässä. Mene Anttilaan (tai mihin tahansa muuhun kauppaan, joka sattuu olemaan lähellä) ja hanki sieltä eteiseen aika ruma, mutta kohtuuhintainen ja muotoilultaan riittävän yksinkertainen valaisin – ei sitä kukaan katsele kuitenkaan.
  3. Huomaa kotona, että asennusohje on ehkä maailman paskin. Se kyllä saattaa olla jopa ihmisen eikä konekääntäjän kirjoittama, mutta siinä ei anneta tarpeellisia ohjeita! Ihmettele, mikä halvattu on ”vedonpoistoruuvi”, miksi sen löysäämisellä ei ole minkäänlaista vaikutusta mihinkään ja mitähän nämä viisi muuta ruuvia ovat, joista ohjeessa ei sanota halaistua sanaa.
  4. Onnistu viimein lyhentämään johtoa ja mene laittamaan lamppua kattoon (... mikä myös on melko monimutkainen prosessi). Kun olet valmis, havaitse, että eteisen katto on liian matalalla – lampun kupu kolisee vähintään kylpyhuoneen oveen ja mahdollisesti myös asunnossa liikkujien päähän, ellei sitä hiissaa ylös erittäin typerän näköisesti.
  5. Mene seuraavana päivänä Anttilaan ostamaan uusi ruma lamppu, jonka alta kylpyhuoneen ovi mahtuu aukeamaan. Varmista, että lampun voi asentaa ilman erikoistyökaluja. Ei kuulemma tarvita edes ruuvimeisseliä.
  6. Laita lamppu kattoon. Kolmannella kerralla onnistuu, ja ruuvimeisseliä on todellakin tarvittu monta kertaa. Lamppu jää vähän vinoon, mutta se tuo vain persoonallista särmää sisustukseen.
  7. Asenna edellisenä päivänä ostamasi ruma lamppu makuuhuoneeseen, jossa katto on korkeammalla. Lisäjännitystä toimenpiteeseen saa seisomalla tavallisen työtuolin päällä varpaisillaan lampun lasikupu vasemman käden pikkurillin varassa.
  8. Tuo ylimääräisiksi jääneet led-valot (vinkki: kannattaa laskea parvekkeen pistorasiat huolella ennen kuin ostaa ulkovaloja) parvekkeelta makuuhuoneeseen ja ripusta ne kirjahyllyyn, koska uusi kattolamppu näyttää tylsältä ja yölamppu kuumenee niin paljon, ettei sitä viitsi koko ajan pitää päällä, mutta jotain valoa olisi kiva saada.
Ja valkeus tuli!

Ei kommentteja: