perjantai 16. joulukuuta 2011

Joulutohinaa

Olenkin näköjään ollut kuukauden kirjoittamatta blogiimme. Oh well. Puolustaudun sillä, että kaksi viimeistä viikkoa olen ollut kovahkossa flunssassa, ja toinen korvani on edelleen lukossa (eli aivot ovat täynnä limaa vieläkin).

Olen kuitenkin viime päivinä saanut vähitellen laitettua kotia jouluisemmaksi. Joululiinoja ja -koristeita on jo vähän esillä, ja punainen amarylliskin ostettiin. Tähtivalot ovat olleet ikkunoissa jo ensimmäisestä adventista lähtien. Eilen leivoimme joulutorttuja marmeladitäyteellä, ja ne maistuvat kyllä mielestäni paremmille kuin luumutäytteiset (ja sunnuntain taikina on parempaa kuin myllynparas).

Kaikki uuniin menossa olevat tortut eivät ole minun muotoilemiani, apuri sai tehdä oman osuutensa.

Tänään olin niin noheva, että päätin siivota kuiva-ainekaapin, ensimmäisen kerran kahteen vuoteen. Ei siellä kyllä onneksi kovin paljon vanhentuneita elintarvikkeita ollut, ja kyllähän leseet ja ryynit ovat käyttökelpoisia vielä parasta ennen -päivän jälkeenkin. Kaksi pakettia palasokeria löytyi, samoin kaksi avattua siirappipurkkia...

Kuiva-aineet järjestyksessä.
Koska kaapista löytyi kolme pussia perunahiutaleita jotka olivat parasta ennen 2010, leivoin tänään yhden pellillisen helppoja perunarieskoja. Lämpimät perunarieskat olivat herkullisia iltapalalla, eikä niiden valmistukseen tarvittu kuin niitä perunahiutaleita, voita, suolaa ja jauhoja. Nam!

Paistumassa olevat perunarieskat likaisen uuninluukun läpi kuvattuna.

Ei kommentteja: