perjantai 23. syyskuuta 2011

Taas yksi syy olla seuraamatta jääkiekkoa

Jatkan taistelua tuulimyllyjä vastaan ja avaudun jälleen lempilajistani jääkiekosta. Eipä taida pelikauden alettua tulla kirjoitusaiheista pulaa...

Tällainen uutinen tuli vastaan tänään. Tiivistettynä: "tähtihyökkääjää" taklattiin, hän poistui kaukalosta, minkä jälkeen joukkuetoveri meni mättämään taklaajaa turpaan. "Tilannetta edelsi Tappara-hyökkääjä Nestori Lähteen puhdas taklaus", kirjoittaa Hesari. Puhdas = sääntöjen mukainen, eikä vain?

Valmentajan reaktiosta taas kirjoitetaan jutussa näin:
"[- -] Tämä tilanne ei ollut selästä taklaus, mutta selkään taklaamiset pitää ylipäätään saada pois liigasta. Jos ei tuomarien voimin, sitten jollain muulla tavalla", sanoi IFK:n päävalmentaja Petri Matikainen pelin jälkeen.
Öhh. Koska ei taklattu selkään eikä tuomari siis selkään taklaamisesta rangaissut, on valmentajan mielestä johdonmukaista reagoida sääntöjen mukaiseen toimintaan haastamalla taklaaja tappeluun, niinkö? Olisiko tuomarin pitänyt taistella selkään taklaamista vastaan antamalla tuomio selkään taklaamisesta (jota ei tapahtunut), ettei pelaajan olisi tarvinnut ottaa oikeutta omiin käsiinsä? Jos joku pelaaja jatkossa syyllistyy esimerkiksi kiinnipitämiseen, onko vastapuolen pelaajien syytä rynnätä hänen kimppuunsa, jotta selkään taklaamiset saataisiin karsittua liigasta?

Voihan olla, että tässä on nyt siteerattu väärin ja tilanne oli todellisuudessa aivan toisenlainen ja minähän en ottelua todellakaan nähnyt joten turha puhua kun ei tiedä ja blablablaa. Näin lehtitietojen varassa täytyy kuitenkin todeta, että IDIOOTIT.

Päivän mietelause: Mens sana in corpore sano.

Ei kommentteja: