tiistai 5. heinäkuuta 2011

Jokapäivänasu

Tämän minä tahdon jakaa, vaikka blogisivu aukeaakin tuskallisen h-i-t-a-a-s-t-i. Eipä paljon tee mieli surffailla*. Tietokoneongelmat ovat ajaneet minut ompelukoneen ääreen, ja olenkin saanut toivottoman korkeaa noille-pitäisi-joskus-tehdä-jotain-pinoa vähän madallettua. Viime päivien ehkä paras tuotos on kuitenkin tämä:

Huomaa myös tyylikkäät kotitossut!
Olin kesän alussa yhdellä mökkireissulla. Mökillä oli vanha, rikkinäinen pussilakana (ei siis sitä viime vuosien Optinen omena -uusiotuotantoa), josta toverini oli leikannut palasen autonpesutarkoituksiin. Toisen roska on toisen aarre: himoitsin kangasta ja sainkin kotiin lähtiessä pussilakanan mukaani.

Nyt lähdin tutkimaan, mitä kankaasta saisi, ja tähän mennessä ainakin maailman mukavimman kotiasun (aioin yöpuvuksi, mutta olen asunut siinä päivät läpeensä)! Liinavaatekäytössä pehmeiksi kuluneet lakanat tuntuvat minusta jotenkin inhottavilta, ikään kuin valmiiksi likaisilta, mutta päälle puettuna sama kangas onkin paras juttu ikinä.

Kaava: levitä lakana lattialle ja ryhdy leikkelemään.
Povaisin meille pitkää yhteistä tulevaisuutta, mutta pääntie repesi jo ensimmäisellä käyttökerralla. Korjasin sen mutta epäilen, että tapaus tulee toistumaan. Nyyh. Siihen saakka aion joka tapauksessa nauttia maailman mukavimmasta vaatteesta täysin rinnoin, ja onneksi kangasta on vielä jäljelläkin!

* Tarvitsen kannettavan tietokoneen, joka täyttää seuraavat kriteerit: PC, 4 usb-porttia, hinta alle 800 euroa, jaksaa pyörittää paria vähän raskaampaakin ohjelmaa - ei mitään pelejä, mutta musiikkijuttuja ja sellaista. Ei tuon kai pitäisi olla ylivoimaista, mutta en kerta kaikkiaan osaa hankkia tietokonetta itse. Tulin jo eilen vähän hulluksi lukiessani epätoivoisena ihan samannäköisten koneiden ominaisuuksista ymmärtämättä mitään ja luikin korvat luimussa (kahdesta) kaupasta ulos. Vinkit kommenttiboksiin, kiitos! Auttakaa naista mäessä!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Miksi 4 USB-porttia? Pitääkö olla kannettava? Plussa-kortilla sai Anttilasta aika hinta-laatu-suhteessa järkevän oloisen läppärin 8 gigan keskusmuistilla. Näytön laatu (esim. katselukulmat) kantsii tarkistaa, yleensä halvemmissa se on se kohta, jossa on näkyvimmin säästetty.

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Näytön ja myös näppiksen laatuun kannattaa tosiaan kiinnittää huomiota jos sinulla ei ole niitä erikseen.
Jos haluat että läppäri jaksaa pyörittää raskaampia ohjelmia, niin katso keskusmuistin määrän lisäksi muistin tyyppi ja nopeus sekä kiintolevyn nopeus (SSD-levyt ovat nopeimpia koska niissä ei ole liikkuvia osia). Jonkinlainen erillinen näytönohjain olisi hyvä olla, eipähän suotta vie keskusmuistin tehoja vaikka et ilmeisesti järeitä grafiikkaominaisuuksia aio tarvita.
Entä oletko harkinnnut ns. business-läppärin ostamista? Niissä ei ole yleensä säästetty niin pahasti komponenttien laadussa.
Lopuksi vielä: jos aiot käyttää läppäriä pääasiassa kotona, niin ei ehkä kannata maksaa ylimääräistä siitä että kone on erityisen ohut tai kevyt.
Toivottavasti näistä oli jotain apua!

Terv. MaryAnn

neiti talonmies kirjoitti...

Jesh, kiitti vinkeistä! Onneksi olen hidas, joten kone on edelleen ostamatta - huomenna pitäisi taas kerran yrittää...