sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Huomio, puutarhaihmiset! Nyt kommenttiboksiin pätemään!

Sisäinen mummoni hinkuu laittamaan parveketta kesäkuntoon. Se raukka ei vain oikein osaa. Tällä hetkellä parvekkeellani on 0 kukkaa, mikä näyttää tylsältä ja ankealta, koska en ole kyennyt ratkaisemaan mm. seuraavia pulmia:
 • Nakkelin viime vuonna kylvämättä jääneitä auringonkukansiemeniä pystyynkuolleista kanervista tyhjentyneisiin ruukkuihin aika reilulla kädellä, kun ajattelin, etteivät ne kaikki kuitenkaan idä. Itivätpä, mokomat.
  • Minkä verran auringonkukkia voi jättää yhteen ruukkuun (sellaiseen ihan perusruukkuun, halkaisija ehkä 18 cm)? Kylvöohjeessa väitettiin, että niiden pitäisi olla ainakin 10 sentin päässä toisistaan, mutta kai se koskee vain erityisen ujoja yksilöitä?
  • Minkä kokoisina ne ylimääräiset sitten pitäisi siirtää muiden seurasta omilleen?
  • Missä vaiheessa taimeni pärjäävät parvekkeella ympäri vuorokauden?
  • Suostuuko auringonkukka ylipäätään kukkimaan a) ruukussa parvekkeella sekä b) melko laiskassa hoidossa?
 • Koska parvekkeella viihtyvät sisäkukat uskaltaa siirtää ulos? Esimerkiksi jukkapalmuni ja muutama rönsylilja olivat ulkoruokinnassa viime kesän ja viihtyivät mainiosti. Mutta ovatko yöt vielä liian kylmiä? (En todellakaan rupea kasveja joka ilta edestakaisin kuskaamaan, ihan riittävän rasittavaa on viedä ne kesäksi ulos ja tuoda taas talveksi sisälle.)
 • Milloinkas ne muut sitten kannattaisi laittaa? Ovatko kaikki parvekerehut edes myynnissä vielä? Joko on pelargonioiden aika? Entäs köynnökset? Mikä ylipäätään kestäisi hengissä minun parvekkeellani, joka on lasitettu ja iltapäivisin sekä iltaisin hyvin, hyvin kuuma paikka?
Olen yrittänyt käydä kaiken maailman puutarhapalstoilla, mutta en jaksa lukea niitä. Haluan täsmävastauksia! Niin että voisiko joku kertoa, mitä minun kannattaisi kasvattaa, miten ja milloin? Punaiset ja oranssit kukat ovat hyviä, ja sellaiset, jotka kasvavat, vaikka ei olisi koko ajan nyppimässä kuivuneita kukintoja pois. Vastaamaan vaivautuneille lupaan piirtää Paintilla kuvan kesän kauneimmista kukkasista!

Ei kommentteja: